Gabriella Chieffo

De Italiaanse parfumeur Gabriella Chieffo maakt artistieke parfums die diepe emoties en herinneringen oproepen. In België, enkel beschikbaar bij ... smell stories ...

Gabriella Chieffo, een eclectische en onrustige geest, start haar zoektocht in de wereld van de artistieke parfumerie om de juiste formules te vinden voor geuren die rijk zijn aan emotionele energie.

Haar rebelse en onconventionele ziel leidt Gabriella Chieffo naar innovatieve, structureel verschillende projecten in kunst, design en techniek.

De nauwe band tussen kunst, omgeving en energie geven vorm aan haar innerlijke leven en dagen haar uit om steeds nieuwe paden te verkennen.

Haar artistieke parfums zijn uniek en ongeëvenaard en zijn een uiting van haar behoefte om de diepgaande aspecten van de perceptie en het geheugen te verkennen.

 

"Ik voel het verlangen om de tijd te bevriezen, om me die zaken te herinneren die er echt toe doen."

 

Het streven naar de ultieme eenvoud, samen met het gebruik van natuurlijke en primaire materialen, zijn een constante stimulans voor Gabriella Chieffo om haar tijd vooruit te zijn.

 

Gabriella Chieffo

 

De creaties van Gabriella Chieffo capteren wie we werkelijk zijn in een idyllische, olfactorische reis die voortkomt uit ons geheugen, uit introspectie. Een reis die verlossing brengt en ons laat herleven. 

De zoektocht naar vervlogen tijden komt tot uiting in haar eerste collectie uit 2014, met de verhalende kracht van Lye, Camaheu, Ragù en Hystera, vier parfums die ons verleden openbaren. 

In 2015 verplaatst die zoektocht zich naar het innerlijke zelf, het diepzinnige, de zelfreflectie, met de lancering van Acquasala. Dit parfum drukt haar stempel op onze emotionele erfenis. 

Met de collectie van 2016 verkent Gabriella het concept van vrouwelijkheid tot in het extreme, waarbij haar ervaringen betekenis en voldoening krijgen. 

In 2017 verkent ze opnieuw nieuwe olfactorische paden en vertelt het verhaal van een tweedeling, van een dichotomie. Dit vertaalt zich in een gevoel van radicale en niet geaccepteerde incompetentie om moeilijke keuze te maken, om tot de essentie te komen. 

Met de collectie van 2018 claimt Gabriella Chieffo het recht om kwetsbaar te zijn, om hulp te vragen, om te zwijgen. Een ode aan de zeldzaamste en meest intense manier van liefhebben.

In 2019 schrijft Gabriella Chieffo een nieuw hoofdstuk van haar intieme, olfactorische geschiedenis: balans; in de fysica een rusttoestand van een lichaam, het perfecte evenwicht tussen interne en externe krachten, dat constant blijft in de tijd. Als het over de menselijke ziel gaat duidt dit op een gevoel van harmonie, van controle, van evenwicht tussen acties, emoties en gevoelens.