Manos Gerakinis - Immortelle - Eau de Parfum

€120,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Immortelle is een gourmand, bloemig parfum. Een ode aan de Griekse bloem bij uitstek: de gele Immortelle. De combinatie met gebrande suiker, kaneel en melk is onweerstaanbaar.

 

... verhaal

Immortelle is een overduidelijke verwijzing naar het Griekse erfgoed van Manos Gerakinis. Immortelle is een gele bloem die je vaak aantreft in de Griekse natuur. Haar verhaal gaat terug tot de Trojaanse oorlog.

Toen de godin Helena vervolgd werd, hield ze samen met Parijs halt bij het eiland Kythira, waar Venus naar verluidt verbleef. Helena, jaloers op de godin, eiste van Parijs dat zij haar schoonheid tegenover Venus zou bevestigen. In haar antwoord zei Paris: "Zie je de bloem niet? Je haar heeft dezelfde gouden kleur en je lichaam ruikt naar de bloem, terwijl je huid zo zacht is als de bloemblaadjes. Je schoonheid zal eeuwigdurend zijn". Zo kwam deze bloem aan haar naam Immortelle, die onsterfelijke schoonheid voorstelt. Men gelooft dat deze bloem geluk brengt en Manos beschrijft haar geur dan ook als 'Voorspoed'. 

 

...noten

kruidnagel, kaneel, immortelle, melk, bruine suiker, benzoë, sandelhout, patchoeli

 

... maker

Manos Gerakinis

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen