Manos Gerakinis

Manos Gerakinis creëert stuk voor stuk uitzonderlijke, luxueuze parfums die niemand onberoerd laten. In de Benelux, exclusief te vinden bij ... smell stories ...

De visie van Manos Gerakinis op zijn parfumhuis is duidelijk: hij wil dat de drager van zijn parfums de aantrekkingspool worden voor de mensen om hen heen en een blijvende herinnering nalaten.

Manos, geboren als Emmanouil, is een wereldreiziger die zich specialiseerde in verfijnde luxe. Hij werd geboren in Noord-Griekenland maar woonde het grootste deel van zijn leven in het buitenland.

Hij stamt uit een familie van zeevaarders uit Istanbul. Zijn grootouders namen hem vaak mee op wereldreis.

Zo werd hij gecharmeerd door verschillende culturen terwijl zijn liefde voor klassieke muziek groeide en hij zijn natuurlijke talent voor schilderkunst verder ontwikkelde. 

Zijn grootmoeder, die een kunstliefhebster was, introduceerde hem in de Franse 'Savoir Faire' en stond erop dat hij bijna tien jaar lang schilderlessen volgde.

 

"Weet je wat charme is:
een manier om een ja te krijgen zonder een duidelijke vraag te stellen"

Albert Camus

 

Als kleine jongen begon hij met het verzamelen van geuren en aroma's om zijn herinneringen vast te houden. Sindsdien wist hij dat geur een kleine luxe is en dat het als zodanig uniek, mysterieus en poëtisch moet zijn. Hij is de creator van elk parfum tot in het kleinste detail en elk parfum vertelt een eigen verhaal.

Zijn geuren kunnen je meenemen naar verschillende plaatsen, van het wandelen over de Champs Elysees tot de Arabische souks, van een zomeravond in Griekenland tot een Japanse bloementuin.

Manos Gerakinis