Nineteen sixty nine - L'air Barbès - Eau de Parfum

€155,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

... verhaal

We zitten in een auto en racen door de regenachtige, donkere straten van Parijs. Mijn nieuwe vriend Jacques is onder invloed van iets waar hij duidelijk meer van wil, en hij is op een missie. Terwijl hij door de achteruitkijkspiegel kijkt, kamt hij obsessief zijn bezwete haren uit, met extra aandacht voor de borstelige bakkebaarden. We gaan naar de Professor - de beruchte dealer en god weet wat. Ik hou me wanhopig vast aan de autostoel terwijl hij door het rode licht rijdt. Dit is niet wat ik in gedachten had toen ik zijn uitnodiging voor het diner aannam.

De verblijfplaats van de professor staat bekend als het funhouse: een vervallen theater in een achterbuurt ergens ten westen van Barbès - Rochechouart. We komen binnen door de zwaar bewaakte deur. Donkerrood fluweel bedekt de muren, het is heet en broeierig. De twee dragqueens, Sushi en Missy, zijn de gastvrouwen van de avond. Ze Voguen op de tonen van "La Vie En Rose" van Grace Jones.

De meisjes hangen op hun chaise lounge, gekleed in korsetten en hoge hakken, terwijl ze met hun glas Taittinger of hun sigaret wenken. De kamers zijn zwak verlicht en kaarsen branden in de kroonluchters. Blijkbaar is dit een rustige nacht, maar er komen nog meer mannen aan.

In een prive-kamer word ik voorgesteld aan een man uit Centraal-Afrika, kort van gestalte, maar in vol ornaat. Een zijden gewaad, kniehoge sokken en muiltjes met kwastjes van Weston, ware Iceberg Slim-stijl. Hij is fris geschoren en straalt een muskusachtige geur uit. Dus ik heb eindelijk de professor, koning van de Sapeurs, ontmoet. Met de onberispelijke manieren van een koloniale dandy spreekt hij me aan in het Engels met een zwaar, Frans accent. "Hoe kan ik u helpen? Kan ik u iets aanbieden, van het huis?"

In het schemerige licht van een enkele kale lamp lijkt het alsof er twee zakken meel zijn geleegd op de ronde glazen tafel. Twee bergen pure, witte, Colombiaanse coke. Zijn compagnons snijden en verdelen hun avondladingen, die hoogstwaarschijnlijk voor het ochtendgloren worden verdeeld.

Het funhouse is me gewoon te veel. Ik kijk naar de professor en zeg: "Ik denk dat ik wel een ritje naar Les Bains-Douches kan gebruiken". De professor haalt zijn schouders op maar grijnst. "Weet je het zeker? We zijn in het meest levendige deel van Parijs. Ben je niet geïnteresseerd in wat van mijn L'air Barbès?"

 

... noten

aldehyden, verse citroen, bergamot, beton, ylang ylang olie-extract, tuberoos, ambrox, iris, komijnzaden, inkt, leer, droge houtsoorten, witte muskus

 

... maker

Anne-Sophie Behaghel en Amelie Bourgeois samen met Johan Bergelin

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen