Francesca Bianchi - Sticky Fingers - Extrait de Parfum

€98,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Sticky Fingers is een rock-chic Patchouli, in een decadente en uitbundige interpretatie.

 

... verhaal

Verschillende redenen en persoonlijke mentale associaties leidden Francesca tot deze creatie en de titel ervan. Dit parfum wil zo verleidelijk zijn als chocolade die overal aan je vingers kleeft en waaraan je niet kan weerstaan eraan te likken.

Let wel: dit is geen gourmand parfum; het likken aan je vingers is een metafoor voor allerhande onweerstaanbare verleidingen.

Een belangrijke referentie is ongetwijfeld het gelijknamige iconische album van The Rolling Stones uit 1971.

Francesca houdt van rock en de muziek die de jaren '70 hebben voortgebracht, maar ze houdt vooral van die albumhoes. Die hoes achtervolgde haar een lange tijd, toen een platenzaak om de hoek het in de etalage uitstalde, en Francesca er elke dag aan werd blootgesteld.

Die cover bleef letterlijk in haar hoofd hangen, en toen ze begon na te denken over de sfeer van dit parfum, was dit het beeld dat telkens in haar opkwam. 

De opening onthult meteen haar krachtig arsenaal: een intense, bijna boozy patchoeli en leer. Het is op de een of andere manier wild en zorgeloos, gevaarlijk gekleed in leer maar speels. De dry-down wordt zachter en complexer, dankzij de dirty irisboter die de hele sfeer zachter en intrigerender maakt.

Laat je niet misleiden door iris, er is hier geen sprake van sentimentaliteit: tabaksbladeren worden gerold, het leren jasje wordt uiteindelijk ergens gegooid, en de heerlijke en verleidelijke geur van de huid komt eindelijk tevoorschijn.

 

... notities

koriander, kaneel, irisboter, patchoeli, sandelhout, heliotroop, muskus, castoreum, leer, tabak, tonkaboon

 

... maker

Francesca Bianchi

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen