Francesca Bianchi

Francesca Bianchi creëert uitzonderlijke, bedwelmende parfums die een uiting zijn van haar diepste emoties. Exclusief voor Brussel te verkrijgen bij ... smell stories ...

Het creëren van een parfum is een zeer lang en complex proces, en het noopt Francesca Bianchi tot een kluizenaarsleven om een formule te bedenken die ze vervolgens vermengt, waarbij ze haar adem inhoudt bij elke druppel die ze toevoegt, als in een heilig ritueel.

Op die extatische en stille momenten voelt ze zich als een alchemist die - door middel van een transformatie - iets nieuws baart, meer dan de simpele som van de verschillende materialen.

Francesca Bianchi

Francesca Bianchi's parfums worden bedacht in haar laboratorium in Amsterdam. Als de formule klaar is, kan ze eindelijk de grondstoffen bestellen om ze te mengen.

De constante zoektocht naar kwalitatieve grondstoffen is cruciaal voor het bereiken van een goed resultaat.

Eenzelfde formule gemaakt met materialen van verschillende leveranciers kan resulteren in een ander olfactorisch profiel.

Het verkregen concentraat wordt vervolgens naar een ambachtelijk atelier in Italië gestuurd, waar het gemengd wordt met alcohol, rijpt en vervolgens wordt verpakt.

 

"een goed parfum geeft je evenwicht"

Sands Wassinque