L'Orchestre Parfum

 

"Ik ben zowel parfumeur als muzikant"

Pierre Guguen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pierre's meest intense herinneringen werden gekenmerkt door de dialoog tussen deze twee kunstvormen. Die unieke momenten waarbij de tijd stilstaat. Waar muziek en parfum een perfecte harmonie creëren.

Hij creëerde L'Orchestre Parfum om deze magische emoties te laten herleven en met jou te delen.

"Draag een lied, luister naar een parfum"

Pierre heeft vele ateliers van instrumentenbouwers bezocht en met de beste Franse ambachtslieden gewerkt om de geur van muziekinstrumenten te begrijpen en te voelen: de geur van het hout van een gitaar, het koper van de trombone, het leder van de kora...

Beroemde neuzen associeerden deze bijzondere geuren met de edelste materialen zoals roos, wierook, neroli en kruiden. Tot slot componeerden getalenteerde muzikanten een lied voor elke geur.

Pierre wil parfum maken op een verantwoorde manier. Parfums ontworpen in Parijs, en gemaakt in Grasse van een 100% natuurlijke alcohol. Elke fles is met de hand gelakt door een Franse ambachtsman.
Het is dit artisanale werk, deze uren van creatie & inspiratie van ambachtslieden, parfumeurs en muzikanten die deze droom mogelijk maakten.

L'Orchestre Parfum beschouwt parfum als een kunst en gelooft dat verschillende kunsten samen moeten werken om nieuwe emoties te creëren.

Bekijk hier ons interview met Pierre (in het Frans):