Nineteen sixty nine - Villa Nellcôte - Eau de Parfum

€155,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

... verhaal

Het is een indrukwekkende villa, perfect voor een zelfgekozen ballingschap. Villa Nellcôte is een groot 19de-eeuws herenhuis aan de Côte d'Azur, met uitzicht op de baai van Villefranche. Hoge smeedijzeren poorten, geurige pijnbomen en palmen houden ongewenste bezoekers op afstand. Misschien is de beste manier om Villa Nellcôte te beschrijven iets tussen een backstage kleedkamer en een hotelsuite.

In de vochtige kelder bedekt een oud tapijt de vloer. Een lichte chiffonsjaal ligt over een lampenkap gedrapeerd en zorgt voor een schemerige lichte en zachte sfeer. Naast de fluwelen fauteuils en de tafel van palissanderhout staan een piano en enkele gitaren. De kelder is als Dante's Inferno met groezelige, klamme wanden en weinig zuurstof. Maar het geluid dat ontstaat bij het opnemen is rauw en anders dan anders.

Op het gazon aan de voorkant, tussen magnoliabloesems, jasmijn en zoetgeurende bloemperken heeft iemand een tipi geplaatst. Brede marmeren treden leiden naar een klein, privaat strand. Op de bovenverdieping van het gebouw vullen boeketten rozen en vazen met frisse, delicate bloemen uit de tuin het landgoed met een prachtige geur. Kartonnen affiches en posters staan op de barokke schoorsteenmantel, terwijl sigarettenpeuken, lege theemokken en wijnflessen op de eettafel onder de traanvormige kroonluchter verspreid liggen. Dit huis is fantastisch. Als een klein Versailles.

Alleen de vloer in de kelder, besmeurd met gouden hakenkruizen, getuigt van het donkere verleden van Villa Nellcôte. Maar het is oké. We zijn er nu. Nog nooit is een huis zo nauw verbonden geweest met de creatie van een rockalbum. Dit was een zomer die de geschiedenis van de muziek voorgoed zou veranderen. De geur Villa Nellcôte is de belichaming van de prachtige tuin en omgeving op het gelijknamige landgoed.

 

... noten

pompelmoes, bergamot, petitgrain, roze peper, elemi, citroen, citroenbloesem, viooltje, rozenblaadjes, jasmijn, magnolia-bloem, osmanthus, zwarte thee-infusie, cabreuva, cederhout, patchoeli, wit amber, muskus, mos, guajakhout

 

... maker

Johan Bergelin met Dario Volpones

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen