Francesca Bianchi - Tyger Tyger - Extrait de Parfum

€98,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

... verhaal

“Tyger Tyger, burning bright,
In the forests of the night;
What immortal hand or eye,
Could frame thy fearful symmetry?”

William Blake

Tyger Tyger is een zoektocht naar de perfecte balans tussen twee tegengestelde elementen, en de uitdrukking van hun botsende contrapositie.
Stel je een Post-Apocalyptisch tijdperk voor, waar de sporen van een zeer verfijnde en geraffineerde beschaving overleefden in de duisternis van een ingestorte en teloorgegane wereld.
Blake's Tyger belichaamt beide kwaliteiten die Francesca wilde verbeelden: subliem en onweerstaanbaar aantrekkelijk maar ook akelig en beangstigend.

De 'beangstigende symmetrie', een kenmerk dat William Blake aan de tijger toeschrijft, verbeeldt treffend deze tegenstelling van mooie perfectie en terreur.

Het parfum is opgebouwd rond een akkoord van narcotische witte bloemen met zoet-fruitige facetten, waaronder ook tuberoos absolute - als een prima donna, het hoofdpersonage van een dramatisch stuk, is ze het mooiste voorbeeld van een verfijnde beschaving uit een vervlogen tijd. Daartegenover staan de basisnoten van verschillende soorten hout, met rokerige en leerachtige facetten, verwijzend naar een post-apocalyptisch scenario van vernietiging, mysterie en duisternis.

Het resultaat van deze elementen, die niet individueel zouden werken, is een botsende, sprankelende geur van een zeer dramatische verfijning. Een soort contrasterend sentiment dat alles wat aantrekkelijk is in je kan opwekken.  

 

...noten

narcotische bloemen, honing, perzikjam, patchoeli, sandelhout, eikenmos, oud, leer, heliotropine

 

... maker

Francesca Bianchi

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen