Agatho - 195 A.C. - Eau de Parfum

€250,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit bedwelmend en luxueus parfum met sensuele vijg, bergamot, kardemom en kostbare oud laat niemand onberoerd.

 

... verhaal

In 195 voor Christus werd de goddelijke harmonie van het universum hersteld, waarbij de beperkingen van de Lex Oppia werden overwonnen. De Lex Oppia was een Romeinse wet die niet alleen de rijkdom van een vrouw beperkte, maar ook het vertoon van rijkdom.

De vrouwen van het oude Rome kwamen uit protest de straat op. Het was een opvallende manifestatie van hun macht in wat een starre patriarchale samenleving was. Er werden toespraken gehouden voor en tegen het wetsvoorstel. Maar de protesterende vrouwen lieten hun stem niet tot zwijgen brengen. Na de toespraken werd de druk op de straat door de demonstratie zo groot dat de Lex Oppia met succes werd herroepen.

Er ontstond een nieuwe levensorde, boordevol charme, met de subtiele geur van vijgenbladeren, energieke bergamot en zoete granaatappel. 

Op de blote huid voel je het plezier van frisse jasmijn en kostbare kardemom. De mediterrane geur van vijgenbomen die vervolgens vrijkomt, roept het verlangen op om te verleiden en de vreugde van het leven.


De fijne takken van Patchouli verzamelen zich rond het sprankelende cederhout, wierook, oud en stirax.
Nieuwe akkoorden sublimeren in de warme noten van wierook en zwarte thee en geven ongebreidelde luxe aan juwelen, elegante stoffen en verfijnde geuren.

 

... noten

bergamot, munt, vijgenbladeren, citroen, granaatappel, vijg, kardemon, jasmijn, oud, cederhout, patchoeli, leer, kasjmierhout, styrax, zwarte thee, wierook

 

... maker

Maurizio Cerizza

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen