Nineteen sixty nine - Chronic - Eau de Parfum

€155,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

... verhaal

Het jaar is 1993 en ik wandel met mijn hond Sniffer door Abt Kinney, Venice. Het is nog geen jaar geleden sinds de rellen en het is een koele januari-avond. Ik kom mijn oude bekende Jack tegen. Hij rijdt op zijn metallic groene driewieler, volledig uitgerust met de Cali berenvlag, boombox, lange achteruitkijkspiegels en een zwarte claxon. Na wat bijpraten verneem ik dat mijn vriend zijn oude handel heeft opgegeven en nu een serieuze groene activist is, met een eigen kweekserre op Electric Avenue. Het begon met tomatenplanten en groeide uit tot een ware wiet-kwekerij onder leiding van de beruchte  meneer Gong.

Jack wijst erop dat "de jongens in het blauw sinds de afsluiting van het Muscle Beach gebouw tussen de 1918 en 1919 zeer actief zijn geweest in het gebied. Duizend vijfhonderd planten werden in beslag genomen en lieten de geur van bubblegum dagenlang rond het blok hangen."

Plots arriveert ook Mr. Gong zelf. "Hé man, hoe gaat het met je?" Hij hijgt  en heeft een rieten mandje in zijn hand. "Godzijdank dat m'n huisgenoten me vanmorgen waarschuwden, zodat ik de activiteit snel kon stopzetten. Ik heb mijn planten nog kunnen redden, maar ik heb mijn zelfgemaakte meststoffenmix achtergelaten en weet je, deze baby's hebben voeding nodig." Meneer Gong haalt een van de tengere plantjes die in een rode plastic beker zijn geplant uit de mand en neemt het aroma in zich op. Dan haalt hij een one-hitter uit zijn borstzak, steekt hem aan, ademt die in en uiten en creëert een grote wolk  rook. "God allemachtig. Deze Chronic is gewoon geweldig man."

 

... noten 

petitgrain, bittere sinaasappel, bittere pompelmoes, Russische muskus salie, maagdelijk cederhout, cannabis akkoord, amber, patchoeli, vetiver, kasjmierhout, mos, muskus

 

... maker

Dario Volpones met Johan Bergelin

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen