Bogue Profumo - MEM - Extrait de Parfum

€185,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Een radicale creatie rondom lavendel en gebrande suiker, een parfum dat steeds verandert op je huid en je uur na uur zal verrassen.

 

... verhaal

MEM is het Fenicische woord voor Water, het moederlijke, vloeiende element. Een element dat nooit stilstaat, blijft bewegen en veranderen.

De geur ziet er uit als een stilstaand meer, maar daaronder zijn de dingen voortdurend in beweging.

MEM is een compositie rond lavendel. Het bevat 4 verschillende soorten lavendel. MEM verandert voortdurend op je huid, uur na uur. Het is een continue verrassing.

MEM opent met een donkere lavendelnoot. Licht breekt door in de vorm van hop, geroosterde mout, en de bittere frisheid van aldehyden.

De verschroeide suiker van ethylmaltol karamelliseert de lavendel en creëert een denkbeeldig akkoord van fruit zoals de donkere, bijna verkalkte inhoud van een vergeten potje perzikmarmelade.

Maar zodra de geest zich aanpast aan dit akkoord, verschuift MEM weer, dit keer naar een rijk bloemenhart van jasmijn, roos en ylang ylang dat uiteindelijk haar schoonheid opoffert voor de meer interessante facetten van was, benzine en rubber.

Melkachtig Indisch sandelhout en rokerig cederhout uit de Himalaya vormen een tandem om de bloemen  en andere aroma's te verzachten.

De krachtige drydown weeft het zoete stof van onverlichte wierook in de muskusachtige, zilte, dierlijke basis van een Fougère.

 

... noten

petitgrain, mandarijn, pompelmoes, lavendel (4 verschillende soorten), ylang ylang, lelietjes-van-dalen, witte champaca, jasmijn grandiflorum, roos damascena, bourbon geranium, vanille, pepermunt, laurier, Siam benzoë, rozenhout, sandelhout, Himalaya cederhout, labdanum, ambergrijs, muskus, castoreum, civet, amber 

 

... maker

Antonio Gardoni

0 sterren op basis van 0 beoordelingen