Nineteen sixty nine - Purple Haze - Eau de Parfum

€155,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

... verhaal

Key West is een van de meest geurige en inspirerende plekken die ik ken. Het is zo hevig en bespeelt al mijn zintuigen en emoties. Wiegende palmbomen, orchideeën, prachtige bougainvilles. Key West is gelegen op het zuidelijkste puntje van USA, slechts 90 mijl van Cuba. Het motto van deze smeltkroes is "One Human Family".

Hier begint ook het verhaal met mij en Keenak. Dit excentrieke karakter wandelde voorbij mijn favoriete koffieshop op de Bahamas. Gitaar op zijn rug, laarzen van slangenhuid, strakke spijkerbroek, zijn zwart zijden hemd open - helemaal tot aan zijn navel. Voeg daarbij: lagen kettingen, armbanden en een hoofdband onder zijn handelsmerk: een zwarte gevederde hoed. Wie was deze man? Was hij een oude hippie, een overlevende van Woodstock? Of misschien een rockster?

Keenak nodigde me uit om de volgende dag bij hem langs te komen voor een lunch (of misschien een paar uppers als ik dat liever had). Zijn trailerpark lag in de schaduwrijke bad lands van Stock Island, een piepklein stukje land aan de overkant van Cow Key Channel. We spraken over het leven, muziek en literatuur. Ik was geïntrigeerd door de eigenzinnige geur die zijn huis vulde. Ik herkende patchoeli, tabak en houtachtige geuren gemengd met vanille en leer. Toen ik dit zei, vertelde hij me over een speciale patchoeli-olie die hij al gebruikte toen hij nog jong was in "Nam". De dames vonden het geweldig, dus waarom een winnend concept veranderen zei hij en lachte. Toen leunde hij naar me toe en fluisterde: "Maar man, als je mijn echte geheim wilt weten, dan is het de wiet. De beste is Purple Haze, maar het is verdomd moeilijk te vinden deze dagen".

Luister naar het parfum: 

 

... noten

Italiaanse bergamot, Corsicaanse cipres, cannabisakkoord, ravensara, ciste, palmarosa, tijm, gurjum, viooltje, vanille, patchoeli, zwarte peper, witte muskus, droge houtsoorten

 

... maker

Amelie Bourgeois met Johan Bergelin

0 sterren op basis van 0 beoordelingen