Les Fleurs de l'Art - Le Pont de Claude - Eau de Parfum

€68,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

De houten Japanse brug van Monet, nat na een zomerse regenbui, waarvan de waterdruppels de verfrissende geur van een weelderige groene natuur oproepen. 

 

... verhaal

Een eerbetoon aan het schilderij van de Japanse brug van Claude Monet. Deze creatie is het resultaat van een dialoog tussen parfumeurs, historici en kunstenaars, en verbeeldt een houten brug na een zomerse regenbui waarvan de waterdruppels de verkwikkende geur van een weelderige, groene natuur oproept.

Deze versie van de Japanse Brug onderscheidt zich door een paarse en rode toets die de vegetatie van een ontluikende herfst suggereert en de geur van vochtige aarde door het gebruik van galbanum, basilicum en boommos.

"Japonisme wordt hier vertaald in een vloeiende, minimalistische en gestructureerde compositie. De vijver, omgeven door wilgen en irissen die in het water reflecteren en samensmelten met waterlelies, inspireert me tot een transparant en dampend bloemenakkoord, bekroond met een plantaardige en houtachtige noot. De geur is opgebouwd rond dit contrast, waar groen overheerst, waar de natuur zich vermengt met haar reflectie". Marie Schnirer, Maelstrom parfumeur.

 

... noten

galbanum, petitgrain, basilicum, geranium, exotische vruchten, aquatische noten, patchoeli, boommos, muskus

 

... maker

Marie Schnirer met Andréa Berger

0 sterren op basis van 0 beoordelingen