Les Fleurs de l'Art - La Fleur de Claude - Eau de Parfum

€68,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Een eerbetoon aan Claude Monet's schilderij 'de Waterlelies'. Voorjaarsbloemen in pasteltinten waarvan de bloemblaadjes, gepareld met ochtenddauw, een watertuin onthullen. 

 

... verhaal

Deze geur werd gecreëerd als een eerbetoon aan Claude Monet's schilderij 'de Waterlelies'. De creatie is het resultaat van een dialoog tussen parfumeurs, historici en kunstenaars om de blauwtinten, de poëzie en de sereniteit die je ervaart als je voor dit werk staat, naar parfum te vertalen.

Zo worden de blauwtinten opgeroepen door aquatische tonen, zoals ochtenddauw. De roze tinten worden vertaald door de pasteltinten van vers geplukte pioenrozen. Tot slot volgt een teder, bijna poederig akkoord om de weerspiegeling van de dikke, glinsterende wolken op het wateroppervlak weer te geven.

"Het is een spel van synesthesie, rond de associatie van kleur en geur.  Zo vertaal ik de gradaties van roze en blauwe tinten om een frisse, heldere en rustgevende geur te creëren. Een boeket van verse, vochtige bloemen met in water gedrenkte bloemblaadjes, gesust door blond hout". Marie Schnirer, Maelstrom Perfumer.

 

... noten

roos, freesia, waterbloem akkoord, pioenroos, jasmijn, witte muskus, blond hout

 

... maker

Marie Schnirer met Andréa Berger

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen