Nineteen sixty nine - Kasbah - Geurkaars

€65,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

... verhaal

Ik ontmoet taxichauffeur Said in de haven van Tanger. Hij is mijn vaste chauffeur voor de komende dagen. Ik ben op een culturele roadtrip, het koninkrijk aan het verkennen. Bij elk groot kruispunt gooi ik de diram-munt op. Zo beslissen we of we rechts of links afslaan. Het Atlasgebergte rijst op in de verte. Als ik de Kasbah binnenkom, voel ik de gloed van de smeulende houtblokken. De gigantische, rustieke, met leer beklede deuren in combinatie met de kleimuren creëren een sfeer van lang geleden. Een oliebrander laat een aangename geur van houtachtige noten achter. Een vrouw in een lange witte linnen kaftan komt voorbij en laat een subtiel spoor na van honing, vanille en amber.

Ik verlaat het huis en betreed de binnenplaats die gevuld is met limoen- en sinaasappelbomen. Het steegje met oude, eigenzinnige olijfbomen leidt naar de kruidentuin met heerlijke geuren van kruiden. De ochtendzon brandt. Met mijn blote voeten op de gladde zwart-wit geblokte tegels sluit ik mijn ogen en adem in. Mijn chauffeur Said zit op het terras, met een hand gerolde sigaret in de ene hand en een sebsi vol smeulende kif in de andere. Hasjiesj vult de lucht met een zoete, zachte geur en vermengt zich met Berberse, Afrikaanse en Arabische muziek.

 

... noten

zoete sinaasappel, rijpe linde, witte honing, geranium, amber, patchoeli, vanille, tonkabonen, guaiac hout, leerakkoord, sandelhout

 

... kenmerken

200 ml

Voor de 19-69 kaarsen wordt een mengeling van fijne plantaardige was gebruik, volgens een traditionele formule uit 1961.

Handgemaakt in Italië.

De kaars brandt ongeveer 48 uur.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen