Kamila Aubre - Villanelle - Eau de Parfum

€150,00 €75,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Villanelle, een Belgisch, botanisch parfum dat voelt als een verfrissende regenbui in de late lente.

 

... verhaal

Donder, een windstoot, vochtig mos, de eerste dikke druppels van een late voorjaarsbui, stof dat in de lucht opstijgt, een vers bladerdek, dieren verscholen in de schaduw, de duistere kracht van moeder aarde... Villanelle vermengt een pastoraal onderwerp met een obsessief donker beeld van het thema...

"...vaak balanceert de Villanelle tussen obsessie en aanvaarding, door het eenvoudige ritme van herhaling. Misschien leert de Villanelle ons iets over delen en terugkeren, integreren en leren loslaten: goede lessen voor onze tijd." Annie Finch

Een villanelle is een zeer gestructureerde poëtische vorm met negentien regels en een strikt herhalingspatroon. Het woord villanelle komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord villano, wat "boer" betekent. De villanellen van de Renaissance waren Italiaanse en Spaanse dansliederen, altijd met een pastoraal thema, passend bij deze boerendansen. 

Villanelle is toevallig ook de naam van de hoofdpersoon van de serie Killing Eve, gebaseerd op de roman Codename Villanelle van Luke Jennings. 

 

... noten

bergamot, marjolein, lavendel, jasmijn, roos, muskaatsalie, viooltjes, zwarte bes, vetiver, wierook

 

... kenmerken

Kamila Aubre parfums worden gemaakt van hoogwaardige botanische grondstoffen. Ze worden met de hand gemaakt, gemengd en verpakt in haar atelier in een provinciestad in de buurt van Antwerpen.

 

... maker

Kamila Aubre

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen