Haeckels - Walpole Bay GPS 23' 34"N - Mycelium geurkaars

€65,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Deze geurkaars voert je naar de Britse kust. Het Mycelium kan gebruikt worden als compost en het papier bevat bloemzaadjes.

 

... verhaal

Walpole Bay is een locatie die nauw aan het hart van Haeckels ligt. Het is een onbewoonde baai met sporen van strandtoerisme uit vervlogen tijden. Wat overblijft is een ruwe natuurlijke schoonheid om van te genieten. Een door de mens gemaakt zwembad overbrugt de kloof tussen de zee en het land, een iconische herinnering aan haar vroegere populariteit en een link tussen de mens en diens effect op  het landschap.

Wandel over het zandstrand met zand en zout op je huid en neem de geur van zoet zeewier, het krijtrif en het zeewater in je op. Luister naar het geluid van de wind die door het helmgras, het lavakruid en de kenmerkende witte bloemen op de kliffen waait.

 

... noten

zeewier, grassen, zwart lavaskruid, witte bloemen, krijt

 

... kenmerken

100% natuurlijk. Gemaakt met een geweven katoenen wiek en eco-vriendelijke sojawas in een dikke glazen omlijsting.

Deze kaars geeft een brandduur van ongeveer 40 uur.

De eerste keer dat je je Haeckels regenkaars brandt, laat je ze best minimaal twee uur branden, of tot de hele bovenkant vloeibaar is met was. Dit zorgt voor een gelijkmatige verbranding de volgende keer dat je ze aansteekt.  

 

... verpakking

Mycelium is het wortelstelsel van paddenstoelen (schimmels) en bevindt zich meestal onder de grond waar de kleine witte draden zich aan elkaar weven. Voor de Haeckels verpakkingen verweven deze draden zich met landbouwafval zoals zaagsel, vlas en hennepschillen en groeien ze een tijdje rond een mal. Als de hele mal eenmaal wit is geworden, betekent dit dat het Mycelium de vorm volledig heeft omspannen en zich als lijm gedraagt. Het wordt dan uit de mal verwijderd. Ze laten het daarna nog een korte periode groeien, zodat het de mooie fluweelachtige textuur aanneemt. Na het drogen is het eindproduct licht van gewicht, maar toch brand- en stootvast. Deze verpakking kan worden hergebruikt, gecomposteerd of in uw tuin worden geplant om de kwaliteit van de grond te verbeteren.

Het zaadpapier is gemaakt van gerecyclede papierpulp vermengd met wilde bloemzaden. Heb je groene vingers, plaatst dan het papier op een pot met compost en geef volop water. Zorg ervoor dat het papier voldoende licht en warmte krijgt en houd de grond vochtig. Zodra de zaailingen groot genoeg zijn geworden, kan je ze overplanten in je tuin om er samen met de vogels en bijen van te genieten!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen