Haeckels - Richborough GPS 19' 51"E - Mycelium geurkaars

€65,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Haal de sfeer van het Britse platteland in huis, met deze geurkaars van Haeckels. Het Mycelium is te gebruiken als compost en het papier bevat bloemzaadjes. 

 

... verhaal

Een kronkelend landpad in Richborough, met een enkele appelboom en een grote vlierbloesemstruik, leidt naar de afbrokkelende muren en met gras begroeide sloot van een oud Romeins fort. De geur van deze afgelegen laan wordt door de wind aangevoerd vanuit het glooiende boerenland daarachter; de geur van papavers, pepermunt, akkerwinde en wilde peterselie komt samen met vlierbloesem, appel en gras om een van onze meest typische Engelse geuren en locaties te creëren.

 

... noten

klaprozen, pepermunt, akkerwinde, wilde peterselie, vlierbloesem, appel, gras

 

... kenmerken

100% natuurlijk. Gemaakt met een geweven katoenen wiek en eco-vriendelijke sojawas in een dikke glazen omlijsting.

Deze kaars geeft een brandduur van ongeveer 40 uur.

De eerste keer dat je je Haeckels regenkaars brandt, laat je ze best minimaal twee uur branden, of tot de hele bovenkant vloeibaar is met was. Dit zorgt voor een gelijkmatige verbranding de volgende keer dat je ze aansteekt.  

 

... verpakking

Mycelium is het wortelstelsel van paddenstoelen (schimmels) en bevindt zich meestal onder de grond waar de kleine witte draden zich aan elkaar weven. Voor de Haeckels verpakkingen verweven deze draden zich met landbouwafval zoals zaagsel, vlas en hennepschillen en groeien ze een tijdje rond een mal. Als de hele mal eenmaal wit is geworden, betekent dit dat het Mycelium de vorm volledig heeft omspannen en zich als lijm gedraagt. Het wordt dan uit de mal verwijderd. Ze laten het daarna nog een korte periode groeien, zodat het de mooie fluweelachtige textuur aanneemt. Na het drogen is het eindproduct licht van gewicht, maar toch brand- en stootvast. Deze verpakking kan worden hergebruikt, gecomposteerd of in uw tuin worden geplant om de kwaliteit van de grond te verbeteren.

Het zaadpapier is gemaakt van gerecyclede papierpulp vermengd met wilde bloemzaden. Heb je groene vingers, plaatst dan het papier op een pot met compost en geef volop water. Zorg ervoor dat het papier voldoende licht en warmte krijgt en houd de grond vochtig. Zodra de zaailingen groot genoeg zijn geworden, kan je ze overplanten in je tuin om er samen met de vogels en bijen van te genieten!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen