Haeckels - Dreamland GPS 23' 5"N - Mycelium geurkaars

€65,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Droom weg met de geur van roos, leer en hout. Het Mycelium is te gebruiken als compost en het papier bevat bloemzaadjes.

 

... verhaal

Oorspronkelijk een 19de-eeuws pretpark met ceremoniële tuinen, is Dreamland het historische centrum van de stad Margate. Veel mensen hebben nog mooie herinneringen aan de nu verdwenen attracties.

De meest prominente herinnering aan Dreamland is een ritje in de grote houten achtbaan, iets wat ooit meer dan een half miljoen mensen per jaar deden. Om deze locatie te ervaren lopen we rond deze monumentale afgedankte rit, nu het slachtoffer van brandstichting, met de geur van verbrand hout en verkoold leer om je heen. Daarna trekken we naar de achterkant van de site waar zich ooit de siertuinen bevonden.

De geur van de verbrande Dreamland achtbaan maakt plaats voor Victoriaanse rozen die nog steeds groeien waar ze oorspronkelijk werden geplant. Zij hebben het pretpark gezien in zijn evolutie van populair park naar verwaarlozing en uiteindelijk naar wederopstanding nu de verbrande achtbaan in ere wordt hersteld.

 

... noten

roos, leer, droog rokerig hout

 

... kenmerken

100% natuurlijk. Gemaakt met een geweven katoenen wiek en eco-vriendelijke sojawas in een dikke glazen omlijsting.

Deze kaars geeft een brandduur van ongeveer 40 uur.

De eerste keer dat je je Haeckels regenkaars brandt, laat je ze best minimaal twee uur branden, of tot de hele bovenkant vloeibaar is met was. Dit zorgt voor een gelijkmatige verbranding de volgende keer dat je ze aansteekt.  

 

... verpakking

Mycelium is het wortelstelsel van paddenstoelen (schimmels) en bevindt zich meestal onder de grond waar de kleine witte draden zich aan elkaar weven. Voor de Haeckels verpakkingen verweven deze draden zich met landbouwafval zoals zaagsel, vlas en hennepschillen en groeien ze een tijdje rond een mal. Als de hele mal eenmaal wit is geworden, betekent dit dat het Mycelium de vorm volledig heeft omspannen en zich als lijm gedraagt. Het wordt dan uit de mal verwijderd. Ze laten het daarna nog een korte periode groeien, zodat het de mooie fluweelachtige textuur aanneemt. Na het drogen is het eindproduct licht van gewicht, maar toch brand- en stootvast. Deze verpakking kan worden hergebruikt, gecomposteerd of in uw tuin worden geplant om de kwaliteit van de grond te verbeteren.

Het zaadpapier is gemaakt van gerecyclede papierpulp vermengd met wilde bloemzaden. Heb je groene vingers, plaatst dan het papier op een pot met compost en geef volop water. Zorg ervoor dat het papier voldoende licht en warmte krijgt en houd de grond vochtig. Zodra de zaailingen groot genoeg zijn geworden, kan je ze overplanten in je tuin om er samen met de vogels en bijen van te genieten!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen