Haeckels - Bog Myrtle - Wierook kegels

€20,00 €16,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Deze natuurlijke insektenwerende wierook met de geur van mirte, ruikt niet alleen lekker, maar houdt ook muggen op een veilige afstand.

 

... verhaal

Deze houten wierookkegels vullen uw huis met de geur van mirte.

Moeras mirte gedijt in de barre omstandigheden van het noordelijk halfrond. Het wordt meestal aangetroffen op de moeilijk te bereiken paden van bergachtige gebieden en op de top van de kliffen langs de kustlijn. Mirte is een efficient insectenwerend middel. Wanneer wandelaars en avonturiers worden aangevallen door muggen en andere insecten kunnen ze die op veilige afstand houden met deze plant.  Het aroma is soms vergelijkbaar met dat van kruidnagel en wordt vaak gebruikt in bloemboeketten vanwege de geureigenschappen die andere bloemengeuren mooi aanvullen.

 

... noten

olie van myrica gale (moerasmirte)

 

... kenmerken

Doos met minstens 17 kegels.

Steek het uiteinde van de kegel aan en laat ongeveer 15 seconden branden, terwijl je blaast tot deze roodgloeiend is. Geef de kegel daarna een plekje in het hart van je huis, in een gang of een overloop, om zo de geurige rook te verspreiden. Plaats de kegel altijd op een hittebestendig oppervlak om verder te laten opbranden. 

Brandt goed met onze wierookbrander.

Brandtijd: ongeveer 15 min. Geurverspreiding: 2-4 uur (in een middelgrote kamer)

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen