Fleur de Point

Het jonge parfumhuis Fleur de Point maakt botanische, artistieke en creatieve uniseks parfums. In de Benelux, enkel beschikbaar bij ... smell stories ...

Fleur de Point, gelanceerd in 2017, is een jong, Frans parfummerk dat zich bevindt op het kruispunt tussen kunst en parfum.

Elke creatie start vanuit een denkbeeldig verhaal dat op een olfactorische manier wordt geïnterpreteerd, om uiteindelijk een parfum te worden.

 

"Dit heb ik nog nooit eerder geroken."

 

Dat is wat de parfumistas zeggen als ze voor het eerst de Fleur de Point parfums ontdekken.
Als je je een opstandige ziel voelt, als je vrij zeker bent van jezelf, extravert, nonchalant... of als je gewoon van aparte geuren houdt, dan moet je Fleur de Point proberen.

 

Marie Clapisson - Fleur de Point

 

Autodidact, nieuwsgierig en creatief; Marie Clapisson biedt een moderne visie op de parfumerie.

Een multisensoriële benadering, door middel van woorden, geurnoten en grafische elementen

Fleur de Point geeft om de planeet en wil ervoor zorgen dat het parfum dat je draagt ethisch is. 

Alle parfums voldoen aan de IFRA-normen, zijn 100% veganistisch en niet getest op dieren: Fleur de Point maakt deel uit van het "Beauty without Bunnies" programma van PETA.

Fleur de Point steunt de NGO "The Vetiver Network International (TVNI)", een internationale NGO die 25 jaar geleden werd opgericht en in meer dan 100 landen aanwezig is.

Deze organisatie promoot het "Vetiver System"; het herplanten van vetiver om de mensen te beschermen tegen de klimaatverandering.